Zes panelen met Westlandse foto’s uit de Tweede Wereldoorlog onthuld

Burgemeester Bouke Arends heeft vanmiddag in Naaldwijk het eerste van zes fotopanelen onthuld met daarop foto’s die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn genomen in de diverse Westlandse dorpen. Dit initiatief maakt onderdeel uit van de herdenking van 75 jaar vrijheid en sluit onder andere aan bij het herdenkingsboek ‘Bezetting en bevrijding van het Westland 1940-1945’ van Jan-Willem van den Beukel.

Ook zijn er in dat kader acht betekenisvolle filmportretten gemaakt van Westlanders die de oorlog nog hebben meegemaakt en zijn er zes routes gemaakt langs de fotopanelen, die geïnteresseerden binnenkort kunnen gaan beleven. De routes zijn te downloaden van de IZI travel app. Voor het basis- en voortgezet onderwijs zijn er werkbladen gemaakt voor tijdens de lessen.

Paneel

Op het Havenplein in Naaldwijk staat een groot paneel met daarop een foto van een massa feestende mensen op het Wilhelminaplein. Aan de andere kant van het paneel prijkt een foto van een Canadees in een jeep, die omringd wordt door een heleboel mensen.

Na Naaldwijk zijn vanmiddag ‘s-Gravenzande, Ter Heijde, Poeldijk, Wateringen en De Lier aan de beurt.

Bron: AD