Type: 625B, De Naald ( nu ).

Vrijwel alle werken op de boulevard zijn direct na de oorlog gesloopt. In een drietal sloopfasen werd het overgrote deel van de bunkers met anti-tankmuur opgeruimd. De werken in deze zwaar uitgebouwde stelling stonden het funcoineren van de badplaats Scheveningen in de weg en werden, op enkele uitzonderingen na, in 1945 en 1946 opgeruimd. De overige opstakels werden in 1949 geruimd. In dat jaar werden de werken op de zeekant, tussen de Tweede Vissershavenweg en de Vuurtoren gesloopt. In 1993 tenslotte werden alle werken en restanten in het duin rond het Palviljoen Von Wied opgeruimd om plaats te maken voor een museum. Nog wel zichtbaar aanwezig zijn een vijftal onderkomens langs de Binnenhavenstraat en op het voormalig Surfdorp een manschappenonderkomen, type 622. Laatste is inmiddels ook geruimd. In dit complex was een bunkermuseum gevestigd.

Bij werkzaamheden aan de boulevard van Scheveningen zijn de restanten van een Duitse gevechtsbunker blootgelegd. De bunker bevindt zich ter hoogte van het monument ( De Naald ). Medewerkers inspecteren de bunker die volgestort is met zand en puin. De bunker dateert uit de oorlogsjaren en is omstreeks 1943 gebouwd.

Overblijfselen van een eerder geruimde bunker, type 625B.

Het grootste deel van deze voormalige Duitse gevechtsplaats is gelijk na de oorlog al gesloopt, en dit stukje hebben ze dus laten zitten, en vervolgens simpelweg ondergewerkt. Vrijwel alle objecten aan de boulevard zijn inmiddels opgeruimd.

Dit is jammer genoeg de enige foto die we van de binnenkant kunnen laten zien.

Enkele meters verderop kwam ook al het één en ander onder het zand vandaan.