Type: St.-625b, Baunr. 15-8735

Op een groot sportcomplex, gelegen aan de Fritz Herzlaan resteren nog een tweetal bunkers van het type 625 voor een 7,5 cm Pak. Beiden objecten zijn in spiegelbeeld gebouwd en maakte deel uit van Stp. Clingendael (Bpt. 238). Het bunker type (625) vormden binnen dit continent de hoofmoot. Langs dit stuk Hauptkamplinie lagen 14 van de 20 bunkers voor Pantser-afweergeschut. De bewapening bestond echter uit een zwaar 7,5 cm Anti-tankkanon, dat eventueel ook buiten de bunker opgesteld moest kunnen worden. de vrij grote schietsleuf en de opening aan de achterzijde van de bunker zijn een gevolg van deze omstandigheden. zoals eerder vermeld liggen de bunkers op een groot sportcomplex waarop een Golf/tennisclub is gevestigd. Heden ten dage worden de bunkers als opslag gebruikt, en verkeren nog in een redelijk goede staat. De werken in deze stelling moesten de toegang tot Stützpunkt Clingendael verdedigen. Bron: Ambachtsheer.

Het 2e exemplaar, eveneens van het type 625. Elf andere bunkers van dit type lagen langs de tankgracht in dit gebied. De overige drie variant 625B objecten, waren in een tankmuur op het voormalig Militair Oefenterrein opgenomen. In de spionageberichten kwamen van de bunkers langs deze linie vrij exacte beschrijvingen voor. Een rapport van 13 januari 1944 beschreef de toestand, met uitzondering van de drie overige werken,  ( 625B ) die op dat tijdstip nog in aanbouw waren.

De 625 is het standaardtype uit de 600 serie voor een flankerende geschutskazemat met bijruimte. Bijzonderheden: grondverzet (700 m3), beton (775 m3), wapeningsijzer (35 t) ijzeren balken (4,7 t). Het betreft hier een bomvrije bunker die was bestand tegen bommen van 500 pond. 17.500 bunkers werden er gebouwd, en nog veel meer gepland. Hier en daar was de bouw nog in volle gang toen de geallieerden in 1944 in Normandië aan land kwamen.

Op wat na-oorlogse aanpassingen na, verkeerd de bunker nog in de staat van toen.

Ingangszijde voor het geschut.

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving: