Overige

Dit widerstandsnest, gelegen aan de Boerenlaan telde in totaal 10 objecten, uitgevoerd in metselwerk en beton. Tijdens het Winterausbauprogamm ( 1942-1943 ) zijn er onder meer twee 621 gevechtsschuilplaatsen en twee 134 munitieopslagen gebouwd. Later, tijdens het Schartenbauprogamm ( 1943-1945 ) werd er nog een 667 geschutsbunker voor een 5 cm KwK bijgebouwd. Overige objecten zijn een keukengebouw, twee bergplaatsen en drie mitrailleur opstellingen. Tijdens de aanleg van de Koningin Julianaweg zijn de twee 134 munitiebunkers gesloopt. Een bijzonder object zijn de nog aanwezige 621 gevechtsschuilplaatsen met de bouwnummers 8501 en 8502. De bunkers bevinden zich op prive terrein, en zijn dus niet toegankelijk. Tijdens de bezetting zijn in het Westland een flink aantal bunkers gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall. Na de oorlog zijn deze verdedigingswerken snel in onbruik geraakt, gesloopt, onder het (duin) zand geschoven of anderszins aan hun lot overgelaten. Na verloop van tijd nam de natuur ‘het beheer’ van deze bunkers over, en staan ze er nog steeds.

” Sloop van een villa legt bunker bloot in ‘S-Gravenzande “

The rest of the photos are still following! Under Construction.

Geen alledaags gezicht als je over de Koningin Julianaweg of Parallelweg in ‘s-Gravenzande rijdt. Daar is sinds vorige week ineens een bunker uit de Tweede Wereldoorlog te zien. De bunker stond in de tuin van een huis gesloopt is om plaats te maken voor nieuwbouw. Langs de Koningin Julianaweg werden tijdens de oorlog wel 10 bunkers gebouwd, waarvan de meeste later gesloopt werden. Eén van de nog overgebleven bunkers stond in de tuin van de woning aan de Parallelweg.

Dat huis kwam vorig jaar in de verkoop. De nieuwe eigenaren hebben de oude woning uit 1976 weggehaald en gaan er een nieuw huis bouwen. De bunker blijft bestaan. Zo heeft de één een zwembad in de achtertuin, de ander een bunker. Een van de voormalige bewoners wist ons te vertellen, dat in de bunker leuke feestjes werden gegeven. De ideale plek voor een man cave of eigen feestzaal dus!

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Copyright 2021 John Molenkamp