Type: Vf 2a

De Tweede Wereldoorlog heeft zijn sporen nagelaten. Het badplaatsgedeelte van Hoek van Holland is in de oorlog vrijwel geheel gesloopt ten behoeve van de Atlantikwall. Er verrees een honderdtal bunkers die de waterweg naar Rotterdam moesten verdedigen. De bunkers zijn nog grotendeels intact, en zijn gedeeltelijk voor het publiek te bezichtigen, evenals het Nederlandse pantserfort. Aan de overkant van de Waterweg, op eiland de Beer zijn door aanleg van de 2e Maasvlakte alle bunkers verdwenen! Het dorpscentrum van Hoek van Holland bleef echter onaangetast. In de loop der jaren zijn grachten, dijken en vrije schootsvelden verdwenen, maar de stichting achter het Atlantikwall Museum tussen de Badhuisweg en de Noorderpier laat geen mogelijkheid onbenut om constructies te bewaren.

” Locatie Noorderpier – Type: Vf 2a  Gruppenunterstand “

The rest of the photos are still following! Under Construction.

Het gaat hier om een klein manschappenverblijf voor slechts 6 man, maar het kwam ook regelmatig voor dat dit type bunker werd gebruikt als munitieopslag of andere doeleinde.. De bunker ligt aan de Waterweg gesitueerd, pal naast de 611 ( Tafelbunker ) waarin vandaag de dag het Atlantikwall – Museum is gevestigd.

De bunker heeft net als de meeste andere een gebroken toegang, welke werd afgeschermd door een camouflagenet. De bunker is in beheer bij het Atlantikwall -Museum, en is op speciale dagen in een rondleiding te bezichtigen. Het museum organiseert op diverse dagen rondleidingen en excursies in de voormalige Vesting Hoek van Holland. Op unieke wijze wordt u het verhaal verteld van elk stukje geschiedenis dat heden ten dagen nog valt te ontdekken. Meer info: https://www.atlantikwall-museum.nl

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Copyright 2021 John Molenkamp