Flak

De Duitse 88 mm kanonnen Flak 18, 36, 37 en 41 zijn wel de meest bekende lucht en tankafweerkanonnen van de Tweede Wereldoorlog. De specifieke knal van de eighty-eight was bij de geallieerden zeer geducht. De benaming Flak is een afkorting van de Duitse benaming Flugzeug-abwehr-Kanone 8,8 of 88 beduid het kaliber in centimeter of in millimeter. Tijdens de eerste wereldoorlog waren de meeste luchtafweer kanonnen varianten van bestaande wapens, deze werden geplaatst op aangepaste affuiten zodat ze ook verticaal konden vuren. Door de snelle ontwikkeling van de vliegtuigen bleek tegen het einde van de oorlog dat er een specifiek wapen nodig was om tegen hoogvliegende vliegtuigen in te zetten. Er werden dan ook met studies aangevat betreffende wapens die hoger dan 6000 meter konden vuren. De Duitse strijdkrachten hebben gedurende de Tweede Wereldoorlog intensief gebruik gemaakt van de Flak 88, niet alleen in zijn oorspronkelijke rol als luchtafweer kanon maar ook als anti tank en zelfs als gewone artillerie.

” Wat maakt het Duitse 8,8 cm Flak-geschut zo speciaal “

The rest of the photos are still following !! Under Construction.

Het 88-mm-afweergeschut van de Duitsers werd tijdens de Tweede Wereldoorlog beroemd en berucht. Dankzij de grote vuurkracht kon het geallieerde vliegtuigen al op 12 kilometer hoogte raken. Maar de Duitsers ontdekten dat ze met dit kanon ook tanks konden vernietigen. Al tijdens de invasie van Frankrijk in 1940 speelde het zware kanon een beslissende rol.

De oude, kleine Duitse tanks waren namelijk niet opgewassen tegen de zwaar gepantserde Franse en Britse tanks. Maar de kogels van de 88-mm drongen al van twee kilometer afstand door de dikke pantserplaten heen. Het kanon werd daarnaast zo bekend doordat het een massaproduct was dat op alle fronten opdook. Later werd het op Duitse tanks gemonteerd, vanwaar het nog meer angst zaaide.

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Beschrijving:

Copyright 2021 John Molenkamp